Hrskav izvana, mekan iznutra: savršen talijanski kruh
Svojim gostima ponudite savršen talijanski kruh: tek izvađen iz pećnice, okusa kao da ste ga nabavili na putovanju u Italiju. Ako kruh poslužite kao predjelo, uz salatu ili kao kruh sa češnjakom, talijanska kulinarska atmosfera neće izostati. Za savršeno hrskavu koricu i nezaboravnu mekanu unutrašnjost dodajte malo pare. Prošlo je vrijeme kada ste morali staviti posebnu posudu s vodom u pećnicu, sada samo možete dodati naš poseban sastojak: funkciju dodane pare Boschevih pećnica Serije 6.
Sastojci | Za 4 porcije
250 g višenamjenskog brašna
250 g grisa (možete ga zamijeniti brašnom)
1 žlica šećera ili meda
1 do 1 1/2 pakiranje suhog kvasca ili 15 g svježeg kvasca
300 ml mlake vode
1 žlica soli (morska sol)
Priprema
1.
Posipajte malo brašna i grisa. Otopite kvasac u toploj vodi. Nakon što to učinite pomiješajte sastojke i mijesite ih barem 5 minuta dok ne dobijete elastično tijesto.
2 .
Oblikujete elastično tijesto u kuglu, posipajte ga brašnom i razrežite nožem. Ostavite tijesto pokriveno na toplom mjestu dok mu se volumen ne udvostruči. Mijesite tijesto jednu minutu da istisnete zrak, ponovno oblikujte elastično tijesto u kuglu, razrežite ga nožem i ostavite ga da odmara dok se volumen ne udvostruči.
3.
Na kraju posipajte tijesto brašnom i pecite ga na 220°C oko 15 minuta s funkcijom dodane pare na razini dva, a zatim ga pecite na 180°C dodatnih 30-35 minuta bez pare.
Postavljanje postupka
3D hotair
15 minuta s dodanom parom na razini 2 na 220°C
30-35 minuta bez pare na 180°C
Savjet
Profesionalni kuhari režu nepečene štruce kruha čistom oštricom ili nožem. Rezultat: nema pucanja i mrvica kruha tijekom pečenja.
Još bolji rezultati za svaki recept.
Kada je riječ o kuhanju, možete postići još bolje rezultate za svaki recept zahvaljujući pametnim značajkama. Otkrijte niz značajki našeg asortimana ugradbenih pećnica i pripremite savršena jela.