Kombinacija kruha i kave: hrskavi kruh s kukuruznom krupicom s maslacem s okusom espressa
Zvuči nevjerojatno, ali okus je nevjerojatno ukusan. Razmazite svoje goste, obitelj ili sami sebe ukusnim kruhom s kukuruznom krupicom i maslacem s okusom espressa. Maslac s okusom espressa nije jedini razlog zašto je toliko ukusan. Za još hrskaviji kruh pecite ga s dodanom vlagom. No koliko je dodati i kada? S našim posebnim sastojkom ne morate brinuti: funkcija dodane pare iz Boschevih pećnica Serije 8 dodaje točno pravu količinu pare u pravo vrijeme tako da su rezultati još bolji.
Sastojci | Za 1 štrucu, pribl. 20 kriški
Lim za pečenje
Mješavina:
310 g pšeničnog brašna, tipa 550
70 g raženog brašna, tipa 1150
70 g kukuruzne krupice
2 1⁄2 žličice suhog ekstrakta kiselog tijesta, pribl. 10 g 1 žličica sušenog kvasca
1 žličica šećera
Oko 270 ml vode
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica soka od limuna
Oko 11⁄2 žličice soli
Maslac s okusom espressa:
100 g maslaca, omekšanog
3 žlice espressa, jakog, hladnog
Nekoliko kapi Worcester umaka
Nekoliko kapi tabasca
1 prstohvat mljevenog kardamoma
1 prstohvat muškatnog oraščića, svježe mljevenog
1 prstohvat cimeta
Papar, svježe mljeven, sol sa začinskim biljem
Dodatno:
Papir za pečenje
Priprema
1.
Za tijesto dodajte sve sastojke u zdjelu za miješanje i zamijesite u glatko, meko tijesto. Oblikujte u pravokutnik veličine 20x30 cm, stavite u lim namašćen uljem i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite tijesto da odmara u hladnjaku 12 sati. Zatim ga ostavite da se diže na toplom mjestu dok mu se volumen ne udvostruči.
2 .
Izvaljajte tijesto na radnoj površini posipanoj brašnom i preklopite ga tri puta oko njegove uzdužne osi. Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite prema uputama. Pustite ispečeni kruh da se ohladi.
3.
Za maslac s espressom miješajte maslac dok ne postane lagan i prozračan. Umiješajte sve druge sastojke i začinite paprom i solju sa začinskim biljem.
Postavljanje postupka
4D hotair
220 °C
Dodana para, postavka 03
Vrijeme pečenja: 20-25 minuta
Savjet
Tijesto možete ostaviti da se diže i u pećnici. Kako biste to učinili, postavite vrstu zagrijavanja „Dizanje tijesta” i temperaturu od 40 °C.
Ako je malo presavinete, korica će se otvoriti i predivno izgledati kada je pečena.
Još bolji rezultati za svaki recept.
Kada je riječ o kuhanju, možete postići još bolje rezultate za svaki recept zahvaljujući pametnim značajkama. Otkrijte niz značajki našeg asortimana ugradbenih pećnica i pripremite savršena jela.