Tvrda školjka kao nježna delicija: dagnje u bijelom vinu

Školjke su sve popularnije i to ne samo na odmoru na morskoj obali. Dok se jakobove kapice ili kamenice obično jedu same, dagnje su najukusnije kada ispuste sok. Za savršen rezultat preporučamo kuhanje dagnji na pari tako da ostanu sočne i mekane. Boscheve pećnice Serije 8 imaju poseban sastojak, funkciju kuhanja na paru. Možemo vam samo poželjeti dobar tek.

Otkrijte Boscheve pećnice

Sastojci za dagnje pripremljene u Boschevim pećnicama Serije 6 i 8.

Sastojci | Za 4 porcije

Univerzalni lim za pečenje
Dagnje:
1,5 kg dagnji

Mješavina povrća i vina:
2 luka
1-2 češnja češnjaka
120 g mrkve
60 g korijena peršina
100 g celera
1 organski limun
3 žlice maslinovog ulja
200 ml suhog bijelog vina
2 žlice začinskog bilja (peršin, lišće celera)
Krupna sol
Crni papar, svježe mljeven

Priprema

1.
Temeljito operite dagnje pod hladnom tekućom vodom. Trljajte ih koliko god je često potrebno kako biste uklonili pijesak i naslage kalcija. Prstima uklonite niti. Bacite sve otvorene dagnje koje se ne zatvaraju kada kucnete s jedne strane. One bi mogle biti pokvarene. Protresite dagnje u cjedilu, ponovno temeljito isperite i dobro ocijedite.

2 .
Ogulite i sitno nasjeckajte luk i češnjak. Odrežite i ogulite mrkve, korijen peršina i celera te ih narežite na komade približne veličine 1 cm. Operite limun u vrućoj vodi, osušite ga, sitno naribajte koricu i istisnite sok.

3.
Zagrijte maslinovo ulje u loncu. Pirjajte luk i češnjak dok ne postanu prozirni. Dodajte komade povrća i pirjajte 4-5 minuta uz neprestano miješanje. Ulijte bijelo vino i sok od limuna, posipajte začinskim biljem i začinite sve sastojke solju i paprom.

4.
Posložite dagnje u univerzalnu posudu. Prelijte dagnje mješavinom vina i povrća s naribanom koricom limuna. Kuhajte prema uputama.

5.
Nakon 6 minuta kuhanja, jednom pomiješajte dagnje velikom žlicom ili nakratko izvadite univerzalnu posudu i protresite je. Zatim dovršite kuhanje prema uputama.

Postavljanje postupka

Kuhanje na pari
100 °C
Vrijeme kuhanja: 10-12 minuta

Savršeni riblji ražnjići pripremljeni u Boschevim pećnicama Serije 6 i 8 s brzo pripremljenim umakom.

Savjet

Ako želite poslužiti dagnje kao glavno jelo, preporučamo da uparite taj poseban obrok s klasičnim prilogom: domaćim kruhom koji ćete namakati u umak.

Boscheve pećnice Serije 6 i 8 za savršene rezultate pečenja i kuhanja.

Još bolji rezultati za svaki recept.

Kada je riječ o kuhanju, možete postići još bolje rezultate za svaki recept zahvaljujući pametnim značajkama. Otkrijte niz značajki našeg asortimana ugradbenih pećnica i pripremite savršena jela.

Otkrijte Boscheve pećnice

Servis

Izvanredna usluga – prije i nakon kupnje.

01 5520 888

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitetu, savršenstvo i pouzdanost.

Prodajna mjesta

Pronađite prodajno mjesto u svojoj blizini!

MyBosch

Besplatno se registrirajte i uživajte u mnogim pogodnostima!