Sada kada ste postavili svoju sjajnu novu ploču za kuhanje, vjerojatno jedva čekate krenuti s kuhanjem. Kako bismo vam omogućili uspješan početak, pripremili smo mnoštvo savjeta i trikova da svako vaše jelo bude ukusno.
Budući da vaša nova indukcijska ploča za kuhanje proizvodi toplinu na potpuno drukčiji način od uobičajene električne ploče za kuhanje, puno ćete se manje znojiti zbog kuhanja. Umjesto da se energija provodi od grijaće ploče do vašeg lonca ili tave, indukcijska ploča za kuhanje stvara magnetsku struju koja izravno zagrijava dno vašeg posuđa. Kao rezultat, kuhanje je brže i učinkovitije uz manje rasipanja topline koja čini vaš životni prostor neugodno toplim za vrućeg dana. Slijedite naše upute o kuhanju uz indukciju i više se nećete osvrnuti.
Sve što vam je potrebno za postavljanje i prilagođavanje zona za kuhanje na indukcijskoj ploči za kuhanje nalazi se nadohvat ruke. Kako biste brzo započeli s kuhanjem, stavite posuđe na ploču za kuhanje prije nego što ju uključite. Zatim dodirnite (|) na upravljačkoj ploči. Znat ćete da je uređaj uključen jer ćete čuti zvučni signal, a zaslon pored (|) će svijetliti.
Ploča za kuhanje automatski će prepoznati lonac ili tavu i odabrati zonu za kuhanje. Sve što trebate učiniti jest odabrati jednu od 17 razina snage koje se kreću od 1 do 9 sa srednjim razinama označenim brojkom i točkom. To morate učiniti unutar 20 sekundi ili će se ploča za kuhanje sama isključiti. Ako posuda nije prikladna za indukciju, odabrana će razina snage treperiti. Nakon određenog vremena zona za kuhanje isključuje se.
Ako želite prilagoditi temperaturu, jednostavno odaberite razinu snage i povećajte ju ili smanjite. Da biste isključili zonu za kuhanje, smanjite razinu snage na 0. Pojavit će se oznaka preostale topline. A možete također potpuno isključiti ploču za kuhanje pritiskom na (|) dok se svi zasloni ne zatamne.
Bili vaši apetiti veći ili manji, vaša indukcijska ploča za kuhanje spremna je za svaki zadatak. Sve počinje brzim odgovorom na prilagodbu temperature i uključuje PowerBoost, povećanje snage za kuhanje vode i zagrijavanje sastojaka gotovo 35 % brže od maksimalne postavke snage.
Također možete jednostavno povećavati i smanjivati veličinu posuđa. FlexInduction ® omogućuje odabir dviju odvojenih manjih zona za kuhanje ili jedne veće, kombinirane. Najbolje od svega, vaša ploča za kuhanje automatski detektira veličinu i položaj posuđa koje je u zoni tako da možete biti sigurni da ćete jednako učinkovito skuhati džezvu kave ili zagrijati veliku posudu za pečenje.
Ako na vaše posuđe ne djeluje magnet, ne možete kuhati s indukcijom. Zbog toga je bitno da vaši lonci i tave budu izrađeni od željeza ili čelika. Bakar i aluminij neće se zagrijati ako se na bazu ne dodaju dodatni slojevi. Najlakši način da provjerite je li posuđe izrađeno od pravog materijala je da potražite simbol spirale koji označava da je prikladno za indukciju. Magnet za hladnjak također je dobra stvar za provjeru. Ako se zalijepi, ali se lako odvoji, posuda će i dalje raditi, ali neće biti tako učinkovita kao neka s jačim magnetskim privlačenjem.
Također je važno da baza vašeg posuđa odgovara veličini vaše zone za kuhanje. Ako vaša ploča za kuhanje ne prepoznaje posudu, pokušajte ju staviti na površinu manjeg promjera.
Vrijeme i temperatura kuhanja ovise o vrsti i količini hrane koju pripremate. Kako bismo vam pojednostavili stvari, pripremili smo ove smjernice kako biste već na prvi pogled znali kako postići najbolje rezultate za jelo koje pripremate. Naravno, ako imate senzor PerfectFry, još je lakše osigurati da vam jelo nikada ne zagori ili se prekuha. Provjerite svoj priručnik da biste saznali više.
Hranu pržite bez poklopca i imajte na umu da sastojke koji se moraju brzo zapržiti ili koji u početku izgube puno tekućine treba pržiti u manjim porcijama.
Naravni odrezak, običan ili pohan: Postavite na 6 – 7 na 6 do 10 minuta.
Zamrznuti naravni odrezak: Postavite na 6 – 7 na 6 do 12 minuta.
Kotleti, obični ili pohani: Postavite na 6 – 7 na 8 do 12 minuta.
Odrezak debljine 3 cm: Postavite na 7 – 8 na 8 do 12 minuta.
Pileća ili pureća prsa debljine 2 cm: Postavite na 5 – 6 na 10 do 20 minuta.
Zamrznuta pileća ili pureća prsa: Postavite na 5 – 6 na 10 do 30 minuta.
Rissole debljine 3 cm: Postavite na 4 – 5 na 20 do 30 minuta.
Hamburgeri debljine 2 cm: Postavite na 6 – 7 na 10 do 20 minuta.
Riba ili riblji filet, čisti: Postavite na 5 – 6 na 8 do 20 minuta.
Riba ili riblji filet, pohani: Postavite na 6 – 7 na 8 do 20 minuta.
Zamrznuta riba ili riblji filet, pohani, npr. riblji štapići: Postavite na 6 – 7 na 8 do 15 minuta.
Škampi, kozice: Postavite na 7 – 8 na 4 do 10 minuta.
Svježe povrće ili gljive, sotiranje: Postavite na 7 – 8 na 10 do 20 minuta
Povrće ili meso narezano na trakice na azijski način: Postavite na 7 – 8 na 15 do 20 minuta.
Miješano povrće, zamrznuto: Postavite na 6 – 7 na 6 do 10 minuta.
Palačinke: Postavite na 6 – 7 i pecite jednu po jednu.
Omlet: Postavite na 3 – 4 i pecite po porcijama 3 do 10 minuta.
Ne ostavljajte mjesta sumnji, oboružajte se informacijama. Unesite E‑Nr. broj u pomoćnika za uređaj i preuzmite sve potrebne informacije koje se odnose na vaš proizvod – od korisničkog priručnika do stručnih savjeta o rješavanju problema i održavanju.
Ako je hrana ostavila trag na vašem uređaju, on gubi svoju učinkovitost. Uz naše posebno formulirane proizvode za čišćenje možete održavati čistoću pećnica, ploča za kuhanje i napa kako bi izgledali i radili kako treba.
Želimo prilagoditi našu internetsku stranicu vašim potrebama i željama. Potrebna nam je vaša pomoć oko toga, stoga vas molimo da odvojite minutu i ispunite kratku anketu. To će nam pomoći da našu internetsku stranicu učinimo boljom i transparentnijom.
Želimo prilagoditi našu internetsku stranicu vašim potrebama i željama. Potrebna nam je vaša pomoć oko toga, stoga vas molimo da odvojite minutu i ispunite kratku anketu. To će nam pomoći da našu internetsku stranicu učinimo boljom i transparentnijom.