- 1 kg svinjske potrbušine
- 1 kg svinjskog vrata
- 2 l svinjske masti
- 5-6 grančica timijana
- 1 luk
- 5 klinčića
- 2 mrkve
- 5 g bijelog papra u prahu
- 1 g muškatni oraščić
- 4 zelene jabuke
- 2 žličice šećera
- 1 žlica šećera
- 1 žlica maslaca
1A. Isjecite meso, mrkvu, luk na komadiće te zatim stavite klinčiće u luk.
1B. Zagrijte mast na 50°C, dodajte komadiće mesa, luk, mrkvu i timijan u mast.
1C. Kuhajte na temperaturi od 70°C do 80°C dok se meso ne opusti.
1D. Uklonite meso iz smjese i isjeckajte ga u sjeckalici.
1E. Začinite meso s muškatnim oraščićima, bijelim paprom u prahu i šećerom. Dobro promiješajte smjesu.
1F. Utisnite meso tako da prekrije cijelu posudu. Prelijte svinjskom masti.
2A. Ogulite jabuku i isjecite na komadiće.
2B. Otopite maslac, dodajte šećer i skuhajte jabuke dok se ne opuste.
2C. Izmiksajte mješavinu.
3A. Izvadite svinjsku paštetu na pladanj.
3B. Servirajte svinjsku paštetu s umakom od jabuka s vaflima ili kruhom.
Želimo prilagoditi našu internetsku stranicu vašim potrebama i željama. Potrebna nam je vaša pomoć oko toga, stoga vas molimo da odvojite minutu i ispunite kratku anketu. To će nam pomoći da našu internetsku stranicu učinimo boljom i transparentnijom.
Ako vam je potrebna pomoć pišite nam ili nas nazovite na 01/5520-888 .
Hvala vam!
Želimo prilagoditi našu internetsku stranicu vašim potrebama i željama. Potrebna nam je vaša pomoć oko toga, stoga vas molimo da odvojite minutu i ispunite kratku anketu. To će nam pomoći da našu internetsku stranicu učinimo boljom i transparentnijom.
Ako vam je potrebna pomoć pišite nam ili nas nazovite na 01/5520-888 .
Hvala vam!