Sastojci

  • 1 kg svinjske potrbušine
  • 1 kg svinjskog vrata
  • 2 l svinjske masti
  • 5-6 grančica timijana
  • 1 luk
  • 5 klinčića
  • 2 mrkve
  • 5 g bijelog papra u prahu
  • 1 g muškatni oraščić
  • 4 zelene jabuke
  • 2 žličice šećera
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica maslaca

1. Upute za svinjsku paštetu

1A. Isjecite meso, mrkvu, luk na komadiće te zatim stavite klinčiće u luk.

1B. Zagrijte mast na 50°C, dodajte komadiće mesa, luk, mrkvu i timijan u mast.

1C. Kuhajte na temperaturi od 70°C do 80°C dok se meso ne opusti.

1D. Uklonite meso iz smjese i isjeckajte ga u sjeckalici.

1E. Začinite meso s muškatnim oraščićima, bijelim paprom u prahu i šećerom. Dobro promiješajte smjesu.

1F. Utisnite meso tako da prekrije cijelu posudu. Prelijte svinjskom masti.

2. Upute za umak od jabuka

2A. Ogulite jabuku i isjecite na komadiće.

2B. Otopite maslac, dodajte šećer i skuhajte jabuke dok se ne opuste.

2C. Izmiksajte mješavinu.

3. Spajanje

3A. Izvadite svinjsku paštetu na pladanj.

3B. Servirajte svinjsku paštetu s umakom od jabuka s vaflima ili kruhom.