Pobjednici:
1. NAGRADA za osvojeno prvo mjesto - 1 poklon bon u vrijednosti 10.000,00 kuna turističke agencije „Atlas“; Kristina Bogdan
2. NAGRADA za osvojeno drugo mjesto - 1 poklon bon u vrijednosti 5.000,00 kuna turističke agencije „Atlas“; Nevenka Žuljević
3. NAGRADA za osvojeno treće mjesto - 1 poklon bon u vrijednosti 3.000,00 kuna turističke agencije „Atlas“. Elizabeta Goričanec
Recepti:
Ferrero rocher rolada
Pripremila: Kristina Bogdan
Sastojci za biskvit:
5 jaja
100 g šećera
30 g glatkog brašna
30 g kakao praha
1 žličica praška za pecivo
Sastojci za kremu:
250 g mascarponea
250 g Lino Lade Nougat ili Nutelle
100 g prženih lješnjaka
2 napolitanke od lješnjaka (a može i bez toga)
Sastojci za glazuru:
par kapi biljnog ulja
50 g tamne čokolade
Ukrašavanje:
nekoliko polovica lješnjaka i malo sjeckanih lješnjaka za posip
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva. Lim od pećnice obložite papirom za pečenje i premažite ga s malo maslaca.
Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke sa šećerom dobro izmiksajte dok ne pobijele zatim im dodajte brašno kakao i prašak za pecivo i kratko izmiksajte. Bjelanjke silikonskom špatulom lagano umiješajte u smjesu žumanjaka. Smjesu izlijte u lim i lagano poravnajte. Pecite oko 12 minuta. Provjerite s čačkalicom. Kada je biskvit pečen odvojite ga od papira i zarolajte ga u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Lješnjake popržiti u tavi i očistiti od ljuski. Sameljite lješnjake u blenderu ili mlincu za kavu. Napolitanke nasjeckajte. Sve sastojke za kremu izmiksajte mikserom pa joj dodajte mljevene lješnjake i sjeckane nepolitanke. Ohlađenu roladu odmotajte i premažite kremom te zarolajte. Za glazuru otopiti na pari tamnu čokoladu s nekoliko kapi biljnog ulja. Prošarati čokoladu po roladi i posipati sjeckanim lješnjacima i ukrasiti polovicama lješnjaka. Ohladiti roladu prije rezanja.
Voćne tortice
Pripremila: Nevenka Žuljević
Sastojci za beze kore: 4 bjelanjka ,250g šećera, 1 žlica vinskog octa, 3 žlice brašna
Priprema:
Bijelanjke dobro izlupati u čvrsti snijeg te dodavati polako šećer.Na kraju dodati ocat i brašno.Na pleh za pećnicu staviti masni papir te smjesu staviti u slastičarsku vrećicu te raditi krugove promjera 10-15cm. Peći na 120c 90min.
Krema:
1. dio:7 dcl mlijeka, 7 žlica šećera , 1 vanilin šećer, oguljena korica neprskanog limuna
Sve sastojke kuhamo 15minuta te nakon toga izvadimo koricu limuna.
2. dio : 4 žumanjka, 5 žlica šećera , 1 puding od vanilije , 1 dcl mlijeka ,2 vanilin šećera
Sve izmiksamo i dodoamo u prvu kremu te sve kuhamo na vatri dok ne zakipi. Treba dobro ohladiti.
3. dio: 500ml vrhnja za šlag ,želatina fix
Slatko vrhnje dobro izmiksamo te dodamo gore već ohlađenoj kremi.Umiksamo u sve želatinu fix.
Košarice od beze kore punimo kremom te ukrasimo voćem po želji.
Zimska pašteta
Pripremila: Elizabeta Goričanec
10 dkg šunke
10 dkg sira
10 dkg zimske
5 dkg kulena
10 dkg maslaca
2 kuhana jaja
10/15 kom kiselih krastavaca
Sve samljeti u mašini za mljevenje mesa i dobro promješati sa dvije/ tri konzerve paštete."