Hvala što ste odabrali Bosch blender. Ovdje je sve što trebate znati da biste započeli.
Pokazat ćemo vam koliko je lako sastaviti vaš VitaPower blender Serie 6 i kako rukovati njime da biste ostvarili najbolje rezultate.
Kako početi uživati u svojem blenderu?
Raspakirajte svoj VitaPower blender Serie 6 i počnite uživati u svježe cijeđenim sokovima, smoothiejima i mnogočemu drugom. Pokazat ćemo vam koliko su jednostavni upotreba i čišćenje. Također smo ubacili nekoliko ukusnih recepata kako bismo vam pomogli da započnete.
Prava narudžba za najbolje rezultate.

Nemojte zaboraviti dodati sastojke točnim redoslijedom tako da je tekućina na dnu kako biste dobili najbolje rezultate. Ako upotrebljavate bocu ToGo, jednostavno obrnite redoslijed.
1. Tekućine poput voćnog soka, mlijeka, alternativa mlijeku ili (kokosova) voda
2. Suhi sastojci poput matcha praha, vanilije ili kardamoma
3. Svježe voće i povrće
4. Lisnato zeleno povrće
5. Zamrznuto voće, led, orašasti plodovi ili drugi tvrdi sastojci
Čisto dok kažeš keks.
Treba vam samo 30 sekundi da biste očistili blender. Jednostavno ulijte malo vode iz slavine i kapljicu tekućeg deterdženta te odaberite program „Čišćenje”. Još jedna pogodnost: posudu možete oprati u perilici posuđa.
Isprobajte naše ukusne recepte za smoothieje.

Smoothie od kruške za doručak
Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
1 naranča (oko 150 g)
1 banana (oko 100 g)
1 kruška (oko 150 g)
1 jabuka (oko 150 g)
70 g matovilca
20 g sjemenki lana
360 ml hladne vode
20 ml hladnog limunova soka
Koraci
1. Ogulite mrkvu i bananu te ih narežite na komade. Izvadite koštice iz kruške i jabuke te ih narežite na komade.
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
4. Pomiješajte sastojke pomoću Smoothie programa.
5. Uživajte u smoothieju od kruške za doručak.
Dobro je znati: Sjemenke lana regionalna su superhrana slična chia sjemenkama. Za hladan smoothie upotrijebite rashlađene sastojke i kockice leda. Možete pripremiti smoothie, idealno do dvije porcije, i u boci ToGo.

Smoothie od žute cikle
Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
2 žute cikle (oko 240 g svaka)
2 g đumbira
2 g kurkume
2 jabuke (oko 180 g svaka)
1 žlica sirupa od agave
2 žlice hladnog limunova soka
360 ml hladnog soka od naranče
Koraci
1. Ogulite cikle, đumbir i kurkumu te ih narežite na komadiće. Izvadite koštice iz jabuka te ih narežite na komade.
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
4. Pomiješajte sastojke pomoću Smoothie programa.
5. Uživajte u smoothieju od žute cikle.
Dobro je znati: Možete upotrijebiti druge vrste cikle, ali boja se može razlikovati. Za hladan smoothie upotrijebite rashlađene sastojke i kockice leda. Pripremite smoothie, idealno do dvije porcije, u boci ToGo kad ste u pokretu.

Zdjelica sa zelenim smoothiejem od kelja
Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
3 banane (oko 120 g svaka)
2 kivija (oko 70 g svaki)
230 ml napitka od badema
1 žlica limunova soka
1 žlica javorova sirupa
250 g kovrčavog kelja
Za ukras
4 žlice nasjeckanih badema
4 žlice borovnica
4 žlice malina
4 žličice chia sjemenki
4 žličice sjemenki lana
Koraci
1. Ogulite banane i kivije te ih narežite na komade. Uklonite peteljke kelja.
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
4. Pomiješajte sastojke pomoću Smoothie programa.
5. Prebacite smoothie u zdjelice i ukrasite svaki nasjeckanim bademima, borovnicama, malinama, chia sjemenkama i sjemenkama lana.
6. Uživajte u zdjelici zelenog smoothieja od kelja.
Dobro je znati: Izvan sezone kelja možete koristiti zamrznuti kelj te špinat ili matovilac.

Smoothie od kivija i špinata
Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
3 kivija (oko 70 g svaki)
1 naranča (oko 170 g)
1 jabuka (oko 180 g)
0,5 avokada (oko 80 g)
100 g bijelog grožđa bez sjemenki
150 ml hladne vode
1 žlica hladnog soka od limete
100 g mladog špinata
Koraci
1. Ogulite kivije i naranče te ih narežite na komade. Izvadite koštice iz jabuke te ju narežite na komade. Ogulite avokado, uklonite košticu i narežite ga na komade.
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
4. Pomiješajte sastojke pomoću Smoothie programa.
5. Uživajte u smoothieju od kivija i špinata.
Dobro je znati: Ako volite hladne smoothieje, upotrijebite rashlađene sastojke i dodajte nekoliko kockica leda. Pripremite smoothie, idealno do jedne porcije, u boci ToGo ako ga želite popiti dok ste u pokretu. Naša preporuka za bocu ToGo: 1 kivi, 0,5 jabuke, 30 g mladog špinata, 80 g grožđa bez sjemenki, 150 ml soka po izboru.

Smoothie od manga i limete s đumbirom
Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
1 mango (oko 440 g)
1 limeta (oko 50 g)
3 g đumbira
1 žlica sirupa od agave
100 g kockica leda
300 ml soka od naranče
100 ml vode
Za ukras
2 stabljike svježe metvice
4 kriške limuna
Koraci
1. Ogulite mango, limetu i đumbir te ih narežite na komade.
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
4. Pomiješajte sastojke pomoću Smoothie programa.
5. Ulijte smoothie u visoke čaše i ukrasite svaku svježom metvicom i kriškom limete.
6. Uživajte u svojem smoothieju od manga i limete s đumbirom.
Dobro je znati: Možete upotrijebiti i zamrznuti mango, ali ga morate odmrznuti najmanje 30 minuta prije miješanja da smoothie bude kremast.
Isprobajte naše ukusne recepte za shake.

Kremasti čokoladni shake s avokadom
Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1200 ml
Sastojci
1 avokado (oko 100 g)
1,5 banana (oko 150 g)
1000 ml napitka od badema
30 g sirupa od agave
40 g kakaa u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije
Za ukras
4 žličice kakaovih zrna
Koraci
1. Ogulite avokado i banane, uklonite košticu iz avokada i narežite ga na komade.
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
4. Pomiješajte sastojke pomoću „Shake” programa.
5. Ulijte shake u čaše, ukrasite kakaovim zrnima i uživajte u kremastom čokoladnom shakeu s avokadom.
Dobro je znati: Možete prilagoditi količinu napitka od badema za postizanje konzistencije koja je tekuća ili poput pudinga. Upotrijebite visoke čaše za posluživanje ovoga ukusnog shakea.

Shake od crvenoga bobičastog voća s cimetom
Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
120 g jagoda
120 g kupina
120 g malina
100 g crvenog ribiza
280 g zamjene za jogurt na bazi soje
240 ml zobenog napitka
2 žličice javorova sirupa
2 žličice mljevenog cimeta
Koraci
1. Dodajte sve sastojke u posudu.
2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
3. Pomiješajte sastojke pomoću „Shake” programa.
4. Uživajte u shakeu od crvenoga bobičastog voća s cimetom.
Dobro je znati: Možete upotrijebiti zamrznuto bobičasto voće umjesto svježeg. Odmrznite ga najmanje 30 minuta prije miješanja. Mješavina šumskog voća savršena je jer uključuje sve bobičasto voće koje se preporučuje za pripremu ovog shakea.

Shake od limuna sa sjemenkama maka
Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
300 g jogurta Skyr (islandski tip jogurta)
40 g meda
40 g sjemenki maka
4 žličice limunove korice
500 ml mlijeka
100 ml limunova soka
Koraci
1. Dodajte sve sastojke u posudu.
2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
3. Pomiješajte sastojke pomoću „Shake” programa.
4. Uživajte u shakeu od limuna sa sjemenkama maka.
Dobro je znati: Ovaj se napitak može pripremiti i kao desert. Samo izostavite mlijeko da bude kremastiji i poslužite ga s malo svježeg voća.

Napitak od jabuke i zobenih pahuljica
Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
2 jabuke (oko 180 g svaka)
60 g datulja bez koštica
60 g zamjene za jogurt na bazi soje
40 g sitnih zobenih pahuljica
20 g sirupa od agave
20 g maslaca od badema
400 ml zobenog napitka
200 ml soka od naranče
Koraci
1. Izvadite koštice iz jabuka te ih narežite na komade.
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
4. Pomiješajte sastojke pomoću „Shake” programa, dvaput.
5. Uživajte u napitku od jabuke i zobenih pahuljica za doručak.
Dobro je znati: Postoji i mogućnost zamjene datulja sirupom od datulja. Pripremite smoothie, idealno do dvije porcije, u boci ToGo ako ga želite popiti dok ste u pokretu.

Proteinski shake od jabuke
Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
1 jabuka (oko 180 g)
1,5 banana (oko 180 g)
300 g sira niske masnoće
20 g maslaca od badema
320 ml napitka od badema
4 prstohvata vanilije u prahu
Koraci
1. Izvadite koštice iz jabuke te ju narežite na komade. Ogulite banane i narežite ih na komade.
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
4. Pomiješajte sastojke pomoću „Shake” programa, dvaput.
5. Uživajte u proteinskom shakeu od jabuke.
Dobro je znati: Možete pripremiti do dvije porcije ovog shakea u boci ToGo i ponijeti ga sa sobom kako biste odmah mogli uživati u njemu nakon treninga.
Isprobajte naše ukusne recepte za juhu.

Juha od batata sa sjemenkama nara
Srednje ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
2 batata (oko 160 g svaki)
1 mrkva (oko 80 g)
50 g celera
1 ljutika (oko 20 g)
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja
420 ml povrtnog temeljca
100 ml vrhnja (35 % masti)
2 žličice limunova soka
1 žličica soli
4 prstohvata mljevenoga crnog papra
Za ukras
8 žlica slanutka iz konzerve
4 žlice kozjeg krem sira
4 žlice sjemenki nara
0,5 žličice čili pahuljica
Koraci
1. Ogulite batate, mrkvu, celer, ljutiku i češnjak te ih narežite na komade.
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.
4. Pomiješajte sastojke pomoću Hot Soup („Vruća juha”) programa.
5. Ocijedite slanutak iz konzerve.
6. Ulijte juhu u zdjele i svaku ukrasite slanutkom, kozjim krem sirom, sjemenkama nara i čili pahuljicama.
7. Uživajte u juhi od batata sa sjemenkama nara.
Dobro je znati: Ako želite unijeti dašak kreativnosti u ovo jelo, možete ispeći slanutak u zasebnoj tavi ili pećnici s malo maslinova ulja i paprike u prahu prije nego što ukrasite juhu.

Veganska juha od leće i bundeve
Srednje ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
100 g crvene leće
200 ml povrtnog temeljca
0,5 glavice luka (oko 30 g)
200 g Hokkaido bundeve
1 žličica soli
1 žličica kurkume
0,5 žličice mljevenoga kumina
2 prstohvata mljevenoga crnog papra
400 ml kokosova mlijeka
40 ml soka od naranče
20 ml soka od limete
Za ukras
4 žlice zamjene za jogurt na bazi kokosa
4 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica sjemenki sezama
Dodatni pribor
Lončić za kuhanje
Koraci
1. Operite i ocijedite crvenu leću.
2. Dodajte crvenu leću i povrtni temeljac u lončić za kuhanje.
3. Na ploči za kuhanje na laganoj vatri kuhajte crvenu leću otprilike 10 minuta dok ne omekša.
4. U međuvremenu ogulite luk i narežite ga na komade. Narežite Hokkaido bundevu na komade.
5. Dodajte sve sastojke u posudu, uključujući kuhanu leću i povrtni temeljac.
6. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.
7. Pomiješajte sastojke pomoću Hot Soup („Vruća juha”) programa.
8. Ulijte juhu u zdjele i ukrasite ih zamjenom za jogurt na bazi kokosa, nasjeckanim peršinom i sjemenkama sezama.
9. Uživajte u veganskoj juhi od leće i bundeve.
Dobro je znati: Ako volite začinjenu hranu, možete dodati malo nasjeckanog đumbira ili čilija u juhu.

Zelena juha s prženim pinjolima
Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
200 g brokule
50 g poriluka
1 stabljika celera (oko 30 g)
0,5 vezice svježeg peršina
0,5 vezice svježeg bosiljka
50 g mladog špinata
150 g zamrznutog graška
500 ml povrtnog temeljca
2 žličice limunova soka
2 žlice maslinova ulja
1 žličica soli
0,5 žličice mljevenoga crnog papra
Za ukras
4 žlice pinjola
4 žlice vrhnja crème fraîche
2 žlice svježeg bosiljka
2 žlice svježeg peršina
Dodatni pribor
Tava
Koraci
1. Izvadite grašak iz zamrzivača dok se ne odmrzne.
2. U međuvremenu narežite brokulu, poriluk i celer na komade. Uklonite listove svježeg peršina i bosiljka.
3. Dodajte sve sastojke u posudu.
4. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.
5. Pomiješajte sastojke pomoću Hot Soup („Vruća juha”) programa.
6. U međuvremenu popržite pinjole u tavi bez ulja na srednje jakoj vatri dok ne porumene.
7. Ulijte juhu u zdjele i ukrasite svaku s malo vrhnja crème fraîche i pečenim pinjolima te svježim bosiljkom i peršinom.
8. Uživajte u zelenoj juhi s prženim pinjolima.
Dobro je znati: Ako volite okus pržene hrane, možete kratko popržiti poriluk na malo maslinova ulja prije nego ga dodate u posudu.

Juha od mrkve i đumbira
Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
6 mrkvi (oko 75 g svaka)
0,5 glavice luka (oko 30 g)
3 g đumbira
1 žlica maslinova ulja
1 žličica meda
1 žličica curry praha
0,5 žličice soli
2 prstohvata mljevenoga crnog papra
300 ml povrtnog temeljca
100 ml soka od naranče
100 ml kokosova mlijeka
Za ukras
4 žlice kokosova mlijeka
4 žlice lišća mrkve
0,5 žličice čili pahuljica
Koraci
1. Ogulite mrkvu, luk i đumbir te ih narežite na komade.
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.
4. Pomiješajte sastojke pomoću Hot Soup („Vruća juha”) programa.
5. Ulijte juhu u zdjele i ukrasite svaku s malo kokosova mlijeka, lišćem mrkve i čili pahuljicama.
6. Uživajte u juhi od mrkve i đumbira.
Dobro je znati: Ako volite jako začinjenu juhu, jednostavno dodajte još malo đumbira u posudu.

Pikantna juha od rajčice
Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
650 g rajčica
30 g slanutka iz konzerve
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja
2 žlice sirupa od agave
1 žlica koncentrata rajčice
1 žličica harissa paste
250 ml povrtnog temeljca
1 žličica soli
0,5 žličice mljevenoga kumina
2 prstohvata mljevenoga crnog papra
1 prstohvat mljevenog cimeta
Za ukras
8 žlica slanutka iz konzerve
4 žlice svježeg peršina
4 žlice svježeg bosiljka
Koraci
1. Narežite rajčice na ploške, ocijedite slanutak iz konzerve i ogulite češanj češnjaka.
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.
4. Pomiješajte sastojke pomoću Hot Soup („Vruća juha”) programa.
5. Ulijte juhu u zdjele i ukrasite svaku slanutkom iz konzerve te svježim peršinom i bosiljkom.
6. Uživajte u pikantnoj juhi od rajčice.
Dobro je znati: Uz ovo jelo odlično pristaje svježe pečeni kruh.
Isprobajte naše ukusne recepte za sladoled.

Slushy od breskve i grejpa
Jednostavno ∣ 750 ml
Sastojci
450 g zamrznutih breskvi
100 g kockica leda
200 ml soka od grejpa
Koraci
1. Narežite zamrznute breskve na komade (2 cm x 2 cm).
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.
4. Pomiješajte sastojke pomoću Ice Cream („Sladoled”) programa.
5. Uživajte u slushyju od breskve i grejpa.
Dobro je znati: Ako nemate zamrznute breskve, možete upotrijebiti breskve iz konzerve. Samo ih narežite na komade i zamrznite najmanje 6 sati prije pripreme ovog napitka.

Sladoled od borovnice i mlaćenice
Jednostavno | 4 porcije | 750 ml
Sastojci
4 stabljike svježe metvice
540 g zamrznutih borovnica
30 g šećera u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije
2 žličice limunova soka
150 ml mlaćenice
Koraci
1. Uklonite listove svježe metvice.
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.
4. Pomiješajte sastojke pomoću Ice Cream („Sladoled”) programa.
5. Uživajte u sladoledu od borovnice i mlaćenice.
Dobro je znati: Pripremite ovaj sladoled neposredno prije posluživanja da biste dobili izuzetno kremastu teksturu. Također ga možete prebaciti u plitku posudu i zamrznuti 30 minuta dok se ne stvrdne.

Nicecream od jagode
Jednostavno | 750 ml
Sastojci
300 g zamrznutih jagoda
450 g zamrznutih banana
150 ml soka po vašem izboru
Koraci
1. Dodajte sve sastojke u posudu.
2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.
3. Pomiješajte sastojke pomoću Ice Cream („Sladoled”) programa.
4. Uživajte u nicecreamu od jagode.
Dobro je znati: Pohranite prezrele banane u vrećicu za zamrzavanje kako bi bile spremne kad se zaželite sladoleda. Za najbolje rezultate narežite oguljene banane na komade, posložite ih jednu do druge i stavite aluminijsku foliju ili papir za pečenje između svakog sloja.

Recept za brzu pripremu sladoleda od maline
Jednostavno | 750 ml
Sastojci
150 g sira mascarponea
90 g šećera u prahu
510 g zamrznutih malina
Koraci
1. Dodajte sve sastojke u posudu.
2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.
3. Pomiješajte sastojke pomoću Ice Cream („Sladoled”) programa.
4. Uživajte u sladoledu od maline koji se brzo priprema.
Dobro je znati: Ovaj desert možete jednostavno pripremiti sa zamrznutim bobičastim voćem po svojem izboru. Nakon pripreme prebacite sladoled u plitku posudu i zamrznite 30 minuta dok se ne stvrdne.

Ljetni sorbet od tropskog voća
Jednostavno | 750 ml
Sastojci
560 g mješavine zamrznutoga tropskog voća
40 g šećera u prahu
150 ml soka od naranče
Koraci
1. Dodajte sve sastojke u posudu.
2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.
3. Pomiješajte sastojke pomoću Ice Cream („Sladoled”) programa.
4. Uživajte u ljetnom sorbetu od tropskog voća.
Dobro je znati: Pripremite ovaj sorbet neposredno prije posluživanja da biste dobili kremastu teksturu. Nakon pripreme prebacite sladoled u plitku posudu i zamrznite dodatnih 30 minuta dok se ne stvrdne. Za laganiju verziju izostavite šećer u prahu.
Isprobajte naše ukusne specijalne recepte.

Zobeni napitak
Jednostavno | 1000 ml
Sastojci
80 g sitnih zobenih pahuljica
2 prstohvata soli
200 g kockica leda
720 ml vode
Dodatni pribor
Vrećica za pripremu mlijeka od orašastih plodova
Koraci
1. Dodajte sve sastojke u posudu.
2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
3. Miješajte sastojke dvije minute na najvišoj brzini. .
4. Procijedite zobeni napitak kroz vrećicu za pripremu mlijeka od orašastih plodova.
5. Uživajte u zobenom napitku.
Dobro je znati: Ako nemate vrećicu za pripremu mlijeka od orašastih plodova ili više volite gušću konzistenciju, preskočite ovaj korak, ali svakako protresite mlijeko prije konzumacije.

Palačinke od badema
Srednje | 4 porcije | 1000 ml
Sastojci
8 jaja
200 g sira Quark niske masnoće
100 g brašna od badema
40 g eritritola
1 žličica praška za pecivo
1 prstohvat soli
200 ml mlijeka
Također
Kokosovo ulje (za prženje)
Koraci
1. Dodajte sve sastojke u posudu.
2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
3. Miješajte sastojke jednu minutu na najvišoj brzini. .
4. Na ploči za kuhanje zagrijte tavu s malo kokosova ulja na srednje jakoj vatri. Stavite 5 žlica smjese za palačinke u tavu i pržite s obje strane oko 3 minute dok ne porumene. Ponovite postupak dok ne iskoristite svu smjesu za palačinke.
5. Uživajte u palačinkama od badema.
Dobro je znati: Volite li palačinke s izraženom voćnom aromom? Nakon što ulijete smjesu u tavu, ukrasite ju borovnicama ili kriškama jabuke prije nego što okrenete palačinku.

Maslac od kikirikija
Jednostavno | 700 g
Sastojci
700 g nesoljenih kikirikija
1 prstohvat soli
Koraci
1. Prethodno zagrijte pećnicu prema uputama proizvođača: Grijanje odozgo i odozdo: 180 °C
2. Prebacite kikiriki na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
3. Pecite kikiriki prema uputama:
Razina 3 (sredina)
Grijanje odozgo i odozdo: 180 °C
Vrijeme pečenja: oko 10 minuta
4. Izvadite kikiriki iz pećnice i ostavite da se ohladi.
5. Dodajte sve sastojke u posudu.
6. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.
7. Miješajte sastojke dvije minute na najvišoj brzini. .
8. Uživajte u maslacu od kikirikija.
Dobro je znati: Želite li da vaš maslac od kikirikija bude hrskaviji, nakon miješanja u blenderu jednostavno dodajte malo nasjeckanih kikirikija.

Bezalkoholni koktel od grejpa i nara
Jednostavno ∣ 4 porcije | 1000 ml
Sastojci
400 g kockica leda
250 ml soka od grejpa
150 ml soka od nara
20 ml soka od limete
90 ml mineralne vode
90 ml limunade
Za ukras
4 žlice šećera
2 stabljike svježeg ružmarina
4 žlice sjemenki nara
Koraci
1. Navlažite rubove četiriju čaša i uvaljajte u šećer.
2. Dodajte kockice leda te sokove od grejpa, nara i limete u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
4. Pomiješajte sastojke pomoću Ice Crush programa.
5. Dodajte mineralnu vodu i limunadu u posudu.
6. Ulijte bezalkoholni koktel u četiri čaše i ukrasite svaki napitak svježim ružmarinom i sjemenkama nara.
7. Uživajte u bezalkoholnom koktelu od grejpa i nara.
Dobro je znati: Za ukrašavanje rubova čaša možete upotrijebiti i zamjenu za šećer kao što su ksilitol ili eritritol.

Jednostavan recept za humus s pastom Tahini
Jednostavno ∣ 900 g
Sastojci
530 g slanutka iz konzerve
100 ml vode od slanutka
4 češnja češnjaka
160 g paste Tahini
4 žlice maslinova ulja
1 žličica soli
1 žličica mljevenog kumina
2 prstohvata mljevenoga crnog papra
100 ml limunova soka
Za ukras
4 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice maslinova ulja
2 žlice slanutka iz konzerve
Koraci
1. Ocijedite slanutak iz konzerve i sačuvajte malo vode od slanutka. Ogulite češnjeve češnjaka.
2. Dodajte sve sastojke u posudu.
3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.
4. Miješajte sastojke 60 sekundi na najvišoj brzini. .
5. Prebacite humus u zdjelu i ukrasite sjeckanim peršinom, maslinovim uljem i slanutkom.
6. Uživajte u humusu s pastom Tahini koji je jednostavan za pripremu.
Dobro je znati: Humus najbolje pristaje uz svježi pita kruh, ali možete ga koristiti i kao umak za povrće ili kao kremasti umak za tjesteninu.