Hvala što ste odabrali Bosch blender. Ovdje je sve što trebate znati da biste započeli.

Pokazat ćemo vam koliko je lako sastaviti vaš VitaPower blender Serie 6 i kako rukovati njime da biste ostvarili najbolje rezultate.

Kako početi uživati u svojem blenderu?

Žena puni Bosch VitaPower blender serije 6 na radnoj površini zelenim povrćem, kao što su kelj, zelene jabuke, avokado i celer. 
Krupni plan ruke koja prstom pokazuje prema digitalnom zaslonu VitaPower blendera serije 6 na radnoj površini pored zelenih namirnica kao što su limeta i listovi.
Ruka koja prstom pokazuje prema digitalnom zaslonu VitaPower blendera serije 6 koji je ispunjen zelenim povrćem i nalazi se na radnoj površini pored zelenih namirnica kao što su limeta i listovi limunske trave i korijandra.
Osoba izlijeva juhu iz posude VitaPower blendera serije 6.
Žena puni Bosch VitaPower blender serije 6 na radnoj površini zelenim povrćem, kao što su kelj, zelene jabuke, avokado i celer. 
Krupni plan ruke koja prstom pokazuje prema digitalnom zaslonu VitaPower blendera serije 6 na radnoj površini pored zelenih namirnica kao što su limeta i listovi.
Ruka koja prstom pokazuje prema digitalnom zaslonu VitaPower blendera serije 6 koji je ispunjen zelenim povrćem i nalazi se na radnoj površini pored zelenih namirnica kao što su limeta i listovi limunske trave i korijandra.
Osoba izlijeva juhu iz posude VitaPower blendera serije 6.

Raspakirajte svoj VitaPower blender Serie 6 i počnite uživati u svježe cijeđenim sokovima, smoothiejima i mnogočemu drugom. Pokazat ćemo vam koliko su jednostavni upotreba i čišćenje. Također smo ubacili nekoliko ukusnih recepata kako bismo vam pomogli da započnete.

Prava narudžba za najbolje rezultate.

Blender u kojemu su različite namirnice s grafički umetnutim brojkama od 1 do 5 koje ukazuju na pravilan redoslijed punjenja posude blendera različitim namirnicama.

Nemojte zaboraviti dodati sastojke točnim redoslijedom tako da je tekućina na dnu kako biste dobili najbolje rezultate. Ako upotrebljavate bocu ToGo, jednostavno obrnite redoslijed.

1. Tekućine poput voćnog soka, mlijeka, alternativa mlijeku ili (kokosova) voda
2. Suhi sastojci poput matcha praha, vanilije ili kardamoma
3. Svježe voće i povrće
4. Lisnato zeleno povrće
5. Zamrznuto voće, led, orašasti plodovi ili drugi tvrdi sastojci

Čisto dok kažeš keks.

Blender koji tijekom programa čišćenja sadrži vodu i tekućinu za pranje posuđa; posuda blendera u perilici posuđa.
Blender ispunjen vodom i tekućinom za pranje posuđa dok je uključen program čišćenja dok su oštrice blendera ispirane ispod slavine.
Blender koji tijekom programa čišćenja sadrži vodu i tekućinu za pranje posuđa; posuda blendera u perilici posuđa.
Blender ispunjen vodom i tekućinom za pranje posuđa dok je uključen program čišćenja dok su oštrice blendera ispirane ispod slavine.

Treba vam samo 30 sekundi da biste očistili blender. Jednostavno ulijte malo vode iz slavine i kapljicu tekućeg deterdženta te odaberite program „Čišćenje”. Još jedna pogodnost: posudu možete oprati u perilici posuđa.

Isprobajte naše ukusne recepte za smoothieje.

Smoothie od kruške za doručak
Četiri boce zelenog smoothieja, svaka sa slamkom, postavljene su na bijeli pladanj s dvjema kruškama i zelenim listovima.

Smoothie od kruške za doručak

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

1 naranča (oko 150 g)
1 banana (oko 100 g)
1 kruška (oko 150 g)
1 jabuka (oko 150 g)
70 g matovilca
20 g sjemenki lana
360 ml hladne vode
20 ml hladnog limunova soka

Koraci

1. Ogulite mrkvu i bananu te ih narežite na komade. Izvadite koštice iz kruške i jabuke te ih narežite na komade.

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

4. Pomiješajte sastojke pomoću Smoothie programa.

5. Uživajte u smoothieju od kruške za doručak.

Dobro je znati: Sjemenke lana regionalna su superhrana slična chia sjemenkama. Za hladan smoothie upotrijebite rashlađene sastojke i kockice leda. Možete pripremiti smoothie, idealno do dvije porcije, i u boci ToGo.

Smoothie od žute cikle
Tri boce žutog smoothieja sa slamkama i zelenim listovima na drvenoj površini, s narančama i ciklama u pozadini.

Smoothie od žute cikle

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

2 žute cikle (oko 240 g svaka)
2 g đumbira
2 g kurkume
2 jabuke (oko 180 g svaka)
1 žlica sirupa od agave
2 žlice hladnog limunova soka
360 ml hladnog soka od naranče

Koraci

1. Ogulite cikle, đumbir i kurkumu te ih narežite na komadiće. Izvadite koštice iz jabuka te ih narežite na komade.

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

4. Pomiješajte sastojke pomoću Smoothie programa.

5. Uživajte u smoothieju od žute cikle.

Dobro je znati: Možete upotrijebiti druge vrste cikle, ali boja se može razlikovati. Za hladan smoothie upotrijebite rashlađene sastojke i kockice leda. Pripremite smoothie, idealno do dvije porcije, u boci ToGo kad ste u pokretu.

Zdjelica sa zelenim smoothiejem od kelja
Zdjelice zelenog smoothieja ukrašene borovnicama, malinama, orašastim plodovima i sjemenkama, uz dodatak kriški kivija i staklenke chia sjemenki na teksturiranoj sivoj površini.

Zdjelica sa zelenim smoothiejem od kelja

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

3 banane (oko 120 g svaka)
2 kivija (oko 70 g svaki)
230 ml napitka od badema
1 žlica limunova soka
1 žlica javorova sirupa
250 g kovrčavog kelja

Za ukras

4 žlice nasjeckanih badema
4 žlice borovnica
4 žlice malina
4 žličice chia sjemenki
4 žličice sjemenki lana

Koraci

1. Ogulite banane i kivije te ih narežite na komade. Uklonite peteljke kelja.

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

4. Pomiješajte sastojke pomoću Smoothie programa.

5. Prebacite smoothie u zdjelice i ukrasite svaki nasjeckanim bademima, borovnicama, malinama, chia sjemenkama i sjemenkama lana.

6. Uživajte u zdjelici zelenog smoothieja od kelja.

Dobro je znati: Izvan sezone kelja možete koristiti zamrznuti kelj te špinat ili matovilac.

Smoothie od kivija i špinata
Dvije čaše zelenog smoothieja s kriškama kivija na rubu, metalne slamke i svježe voće na drvenom pultu.

Smoothie od kivija i špinata

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

3 kivija (oko 70 g svaki)
1 naranča (oko 170 g)
1 jabuka (oko 180 g)
0,5 avokada (oko 80 g)
100 g bijelog grožđa bez sjemenki
150 ml hladne vode
1 žlica hladnog soka od limete
100 g mladog špinata

Koraci

1. Ogulite kivije i naranče te ih narežite na komade. Izvadite koštice iz jabuke te ju narežite na komade. Ogulite avokado, uklonite košticu i narežite ga na komade.

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

4. Pomiješajte sastojke pomoću Smoothie programa.

5. Uživajte u smoothieju od kivija i špinata.

Dobro je znati: Ako volite hladne smoothieje, upotrijebite rashlađene sastojke i dodajte nekoliko kockica leda. Pripremite smoothie, idealno do jedne porcije, u boci ToGo ako ga želite popiti dok ste u pokretu. Naša preporuka za bocu ToGo: 1 kivi, 0,5 jabuke, 30 g mladog špinata, 80 g grožđa bez sjemenki, 150 ml soka po izboru.

Smoothie od manga i limete s đumbirom
Dvije čaše smoothieja od manga s limetom i metvicom, posuda smoothieja i svježi đumbir na pultu.

Smoothie od manga i limete s đumbirom

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

1 mango (oko 440 g)
1 limeta (oko 50 g)
3 g đumbira
1 žlica sirupa od agave
100 g kockica leda
300 ml soka od naranče
100 ml vode

Za ukras
2 stabljike svježe metvice
4 kriške limuna

Koraci

1. Ogulite mango, limetu i đumbir te ih narežite na komade.

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

4. Pomiješajte sastojke pomoću Smoothie programa.

5. Ulijte smoothie u visoke čaše i ukrasite svaku svježom metvicom i kriškom limete.

6. Uživajte u svojem smoothieju od manga i limete s đumbirom.

Dobro je znati: Možete upotrijebiti i zamrznuti mango, ali ga morate odmrznuti najmanje 30 minuta prije miješanja da smoothie bude kremast.

Isprobajte naše ukusne recepte za shake.

Kremasti čokoladni shake s avokadom
Dvije čaše čokoladnog shakea s avokadom i kakaovim zrnima na tamnom pladnju sa žlicom zrna pored njih.

Kremasti čokoladni shake s avokadom

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1200 ml

Sastojci

1 avokado (oko 100 g)
1,5 banana (oko 150 g)
1000 ml napitka od badema
30 g sirupa od agave
40 g kakaa u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije

Za ukras

4 žličice kakaovih zrna

Koraci

1. Ogulite avokado i banane, uklonite košticu iz avokada i narežite ga na komade.

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

4. Pomiješajte sastojke pomoću „Shake” programa.

5. Ulijte shake u čaše, ukrasite kakaovim zrnima i uživajte u kremastom čokoladnom shakeu s avokadom.

Dobro je znati: Možete prilagoditi količinu napitka od badema za postizanje konzistencije koja je tekuća ili poput pudinga. Upotrijebite visoke čaše za posluživanje ovoga ukusnog shakea.

Shake od crvenoga bobičastog voća s cimetom
Osvježavajući ružičasti smoothie od bobičastog voća u staklenki s poklopcem i prugastom ružičastom slamkom, okružen borovnicama i žlicom za med na rustikalnoj drvenoj pozadini.

Shake od crvenoga bobičastog voća s cimetom

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

120 g jagoda
120 g kupina
120 g malina
100 g crvenog ribiza
280 g zamjene za jogurt na bazi soje
240 ml zobenog napitka
2 žličice javorova sirupa
2 žličice mljevenog cimeta

Koraci

1. Dodajte sve sastojke u posudu.

2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

3. Pomiješajte sastojke pomoću „Shake” programa.

4. Uživajte u shakeu od crvenoga bobičastog voća s cimetom.

Dobro je znati: Možete upotrijebiti zamrznuto bobičasto voće umjesto svježeg. Odmrznite ga najmanje 30 minuta prije miješanja. Mješavina šumskog voća savršena je jer uključuje sve bobičasto voće koje se preporučuje za pripremu ovog shakea.

Shake od limuna sa sjemenkama maka
Kremasti smoothieji od limuna sa sjemenkama maka u čašama sa žutim slamkama, pored limuna na drvenom pladnju.

Shake od limuna sa sjemenkama maka

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

300 g jogurta Skyr (islandski tip jogurta)
40 g meda
40 g sjemenki maka
4 žličice limunove korice
500 ml mlijeka
100 ml limunova soka

Koraci

1. Dodajte sve sastojke u posudu.

2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

3. Pomiješajte sastojke pomoću „Shake” programa.

4. Uživajte u shakeu od limuna sa sjemenkama maka.

Dobro je znati: Ovaj se napitak može pripremiti i kao desert. Samo izostavite mlijeko da bude kremastiji i poslužite ga s malo svježeg voća.

Napitak od jabuke i zobenih pahuljica
Kremasti smoothie od jabuka i zobenih pahuljica posut zobenim pahuljicama i poslužen u čaši sa žlicom za med i svježim jabukama na sivoj teksturiranoj površini.

Napitak od jabuke i zobenih pahuljica

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

2 jabuke (oko 180 g svaka)
60 g datulja bez koštica
60 g zamjene za jogurt na bazi soje
40 g sitnih zobenih pahuljica
20 g sirupa od agave
20 g maslaca od badema
400 ml zobenog napitka
200 ml soka od naranče

Koraci

1. Izvadite koštice iz jabuka te ih narežite na komade.

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

4. Pomiješajte sastojke pomoću „Shake” programa, dvaput.

5. Uživajte u napitku od jabuke i zobenih pahuljica za doručak.

Dobro je znati: Postoji i mogućnost zamjene datulja sirupom od datulja. Pripremite smoothie, idealno do dvije porcije, u boci ToGo ako ga želite popiti dok ste u pokretu.

Proteinski shake od jabuke
Osvježavajući proteinski shake od jabuke u teksturiranoj tirkiznoj čaši sa slamkom, uz kriške svježe jabuke i bademe na rustikalnome drvenom stolu.

Proteinski shake od jabuke

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

1 jabuka (oko 180 g)
1,5 banana (oko 180 g)
300 g sira niske masnoće
20 g maslaca od badema
320 ml napitka od badema
4 prstohvata vanilije u prahu

Koraci

1. Izvadite koštice iz jabuke te ju narežite na komade. Ogulite banane i narežite ih na komade.

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

4. Pomiješajte sastojke pomoću „Shake” programa, dvaput.

5. Uživajte u proteinskom shakeu od jabuke.

Dobro je znati: Možete pripremiti do dvije porcije ovog shakea u boci ToGo i ponijeti ga sa sobom kako biste odmah mogli uživati u njemu nakon treninga.

Isprobajte naše ukusne recepte za juhu.

Juha od batata sa sjemenkama nara
Zdjelice s juhom od batata posutom slanutkom, sjemenkama nara i malo vrhnja, postavljene na stol s ljubičastom salvetom i prilogom od vrhnja i sjemenki nara.

Juha od batata sa sjemenkama nara

Srednje ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

2 batata (oko 160 g svaki)
1 mrkva (oko 80 g)
50 g celera
1 ljutika (oko 20 g)
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja
420 ml povrtnog temeljca
100 ml vrhnja (35 % masti)
2 žličice limunova soka
1 žličica soli
4 prstohvata mljevenoga crnog papra

Za ukras

8 žlica slanutka iz konzerve
4 žlice kozjeg krem sira
4 žlice sjemenki nara
0,5 žličice čili pahuljica

Koraci

1. Ogulite batate, mrkvu, celer, ljutiku i češnjak te ih narežite na komade.

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.

4. Pomiješajte sastojke pomoću Hot Soup („Vruća juha”) programa.

5. Ocijedite slanutak iz konzerve.

6. Ulijte juhu u zdjele i svaku ukrasite slanutkom, kozjim krem sirom, sjemenkama nara i čili pahuljicama.

7. Uživajte u juhi od batata sa sjemenkama nara.

Dobro je znati: Ako želite unijeti dašak kreativnosti u ovo jelo, možete ispeći slanutak u zasebnoj tavi ili pećnici s malo maslinova ulja i paprike u prahu prije nego što ukrasite juhu.

Veganska juha od leće i bundeve
Dvije zdjelice kremaste juhe od bundeve ukrašene jogurtom i peršinom, postavljene na rustikalni drveni stol.

Veganska juha od leće i bundeve

Srednje ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

100 g crvene leće
200 ml povrtnog temeljca
0,5 glavice luka (oko 30 g)
200 g Hokkaido bundeve
1 žličica soli
1 žličica kurkume
0,5 žličice mljevenoga kumina
2 prstohvata mljevenoga crnog papra
400 ml kokosova mlijeka
40 ml soka od naranče
20 ml soka od limete

Za ukras

4 žlice zamjene za jogurt na bazi kokosa
4 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica sjemenki sezama

Dodatni pribor

Lončić za kuhanje

Koraci

1. Operite i ocijedite crvenu leću.

2. Dodajte crvenu leću i povrtni temeljac u lončić za kuhanje.

3. Na ploči za kuhanje na laganoj vatri kuhajte crvenu leću otprilike 10 minuta dok ne omekša.

4. U međuvremenu ogulite luk i narežite ga na komade. Narežite Hokkaido bundevu na komade.

5. Dodajte sve sastojke u posudu, uključujući kuhanu leću i povrtni temeljac.

6. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.

7. Pomiješajte sastojke pomoću Hot Soup („Vruća juha”) programa.

8. Ulijte juhu u zdjele i ukrasite ih zamjenom za jogurt na bazi kokosa, nasjeckanim peršinom i sjemenkama sezama.

9. Uživajte u veganskoj juhi od leće i bundeve.

Dobro je znati: Ako volite začinjenu hranu, možete dodati malo nasjeckanog đumbira ili čilija u juhu.

Zelena juha s prženim pinjolima
Zelena juha posuta pinjolima, začinima i vrhnjem u zdjelici na drvenom stolu.

Zelena juha s prženim pinjolima

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

200 g brokule
50 g poriluka
1 stabljika celera (oko 30 g)
0,5 vezice svježeg peršina
0,5 vezice svježeg bosiljka
50 g mladog špinata
150 g zamrznutog graška
500 ml povrtnog temeljca
2 žličice limunova soka
2 žlice maslinova ulja
1 žličica soli
0,5 žličice mljevenoga crnog papra

Za ukras

4 žlice pinjola
4 žlice vrhnja crème fraîche
2 žlice svježeg bosiljka
2 žlice svježeg peršina

Dodatni pribor

Tava

Koraci

1. Izvadite grašak iz zamrzivača dok se ne odmrzne.

2. U međuvremenu narežite brokulu, poriluk i celer na komade. Uklonite listove svježeg peršina i bosiljka.

3. Dodajte sve sastojke u posudu.

4. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.

5. Pomiješajte sastojke pomoću Hot Soup („Vruća juha”) programa.

6. U međuvremenu popržite pinjole u tavi bez ulja na srednje jakoj vatri dok ne porumene.

7. Ulijte juhu u zdjele i ukrasite svaku s malo vrhnja crème fraîche i pečenim pinjolima te svježim bosiljkom i peršinom.

8. Uživajte u zelenoj juhi s prženim pinjolima.

Dobro je znati: Ako volite okus pržene hrane, možete kratko popržiti poriluk na malo maslinova ulja prije nego ga dodate u posudu.

Juha od mrkve i đumbira
Okrepljujuća juha od mrkve i đumbira u plavoj zdjeli na drvenom stolu, ukrašena začinima i čili pahuljicama, s kruhom i osvježavajućim pićem.

Juha od mrkve i đumbira

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

6 mrkvi (oko 75 g svaka)
0,5 glavice luka (oko 30 g)
3 g đumbira
1 žlica maslinova ulja
1 žličica meda
1 žličica curry praha
0,5 žličice soli
2 prstohvata mljevenoga crnog papra
300 ml povrtnog temeljca
100 ml soka od naranče
100 ml kokosova mlijeka

Za ukras

4 žlice kokosova mlijeka
4 žlice lišća mrkve
0,5 žličice čili pahuljica

Koraci

1. Ogulite mrkvu, luk i đumbir te ih narežite na komade.

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.

4. Pomiješajte sastojke pomoću Hot Soup („Vruća juha”) programa.

5. Ulijte juhu u zdjele i ukrasite svaku s malo kokosova mlijeka, lišćem mrkve i čili pahuljicama.

6. Uživajte u juhi od mrkve i đumbira.

Dobro je znati: Ako volite jako začinjenu juhu, jednostavno dodajte još malo đumbira u posudu.

Pikantna juha od rajčice
Juha od rajčice sa slanutkom i začinima u zdjelicama na drvenoj dasci, s kruhom i svježim bosiljkom.

Pikantna juha od rajčice

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

650 g rajčica
30 g slanutka iz konzerve
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja
2 žlice sirupa od agave
1 žlica koncentrata rajčice
1 žličica harissa paste
250 ml povrtnog temeljca
1 žličica soli
0,5 žličice mljevenoga kumina
2 prstohvata mljevenoga crnog papra
1 prstohvat mljevenog cimeta

Za ukras

8 žlica slanutka iz konzerve
4 žlice svježeg peršina
4 žlice svježeg bosiljka

Koraci

1. Narežite rajčice na ploške, ocijedite slanutak iz konzerve i ogulite češanj češnjaka.

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.

4. Pomiješajte sastojke pomoću Hot Soup („Vruća juha”) programa.

5. Ulijte juhu u zdjele i ukrasite svaku slanutkom iz konzerve te svježim peršinom i bosiljkom.

6. Uživajte u pikantnoj juhi od rajčice.

Dobro je znati: Uz ovo jelo odlično pristaje svježe pečeni kruh.

Isprobajte naše ukusne recepte za sladoled.

Slushy od breskve i grejpa
Dvije čaše kremastog slushyja od grejpa na tamnome drvenom stolu s kriškom grejpa na svakoj od njih.

Slushy od breskve i grejpa

Jednostavno ∣ 750 ml

Sastojci

450 g zamrznutih breskvi
100 g kockica leda
200 ml soka od grejpa

Koraci

1. Narežite zamrznute breskve na komade (2 cm x 2 cm).

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.

4. Pomiješajte sastojke pomoću Ice Cream („Sladoled”) programa.

5. Uživajte u slushyju od breskve i grejpa.

Dobro je znati: Ako nemate zamrznute breskve, možete upotrijebiti breskve iz konzerve. Samo ih narežite na komade i zamrznite najmanje 6 sati prije pripreme ovog napitka.

Sladoled od borovnice i mlaćenice
Dvije zdjelice sladoleda od borovice i mlaćenice ukrašene listovima metvice i poslužene s keksima i žlicama na tamnoj teksturiranoj površini.

Sladoled od borovnice i mlaćenice

Jednostavno | 4 porcije | 750 ml

Sastojci

4 stabljike svježe metvice
540 g zamrznutih borovnica
30 g šećera u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije
2 žličice limunova soka
150 ml mlaćenice

Koraci

1. Uklonite listove svježe metvice.

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.

4. Pomiješajte sastojke pomoću Ice Cream („Sladoled”) programa.

5. Uživajte u sladoledu od borovnice i mlaćenice.

Dobro je znati: Pripremite ovaj sladoled neposredno prije posluživanja da biste dobili izuzetno kremastu teksturu. Također ga možete prebaciti u plitku posudu i zamrznuti 30 minuta dok se ne stvrdne.

Nicecream od jagode
Dvije zdjele nicecreama od jagode posutog svježim jagodama i posluženog na svijetloj teksturiranoj površini sa zdjelicom cijelih jagoda u blizini.

Nicecream od jagode

Jednostavno | 750 ml

Sastojci

300 g zamrznutih jagoda
450 g zamrznutih banana
150 ml soka po vašem izboru

Koraci

1. Dodajte sve sastojke u posudu.

2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.

3. Pomiješajte sastojke pomoću Ice Cream („Sladoled”) programa.

4. Uživajte u nicecreamu od jagode.

Dobro je znati: Pohranite prezrele banane u vrećicu za zamrzavanje kako bi bile spremne kad se zaželite sladoleda. Za najbolje rezultate narežite oguljene banane na komade, posložite ih jednu do druge i stavite aluminijsku foliju ili papir za pečenje između svakog sloja.

Recept za brzu pripremu sladoleda od maline
Tri zdjele sladoleda od maline s vaflima i malinama na sivom pladnju.

Recept za brzu pripremu sladoleda od maline

Jednostavno | 750 ml

Sastojci

150 g sira mascarponea
90 g šećera u prahu
510 g zamrznutih malina

Koraci

1. Dodajte sve sastojke u posudu.

2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.

3. Pomiješajte sastojke pomoću Ice Cream („Sladoled”) programa.

4. Uživajte u sladoledu od maline koji se brzo priprema.

Dobro je znati: Ovaj desert možete jednostavno pripremiti sa zamrznutim bobičastim voćem po svojem izboru. Nakon pripreme prebacite sladoled u plitku posudu i zamrznite 30 minuta dok se ne stvrdne.

Ljetni sorbet od tropskog voća
Dva sorbeta od manga u kornetu na metalnom postolju, s ananasom, narezanim mangom i mangom u pozadini na mramornoj površini.

Ljetni sorbet od tropskog voća

Jednostavno | 750 ml

Sastojci

560 g mješavine zamrznutoga tropskog voća
40 g šećera u prahu
150 ml soka od naranče

Koraci

1. Dodajte sve sastojke u posudu.

2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.

3. Pomiješajte sastojke pomoću Ice Cream („Sladoled”) programa.

4. Uživajte u ljetnom sorbetu od tropskog voća.

Dobro je znati: Pripremite ovaj sorbet neposredno prije posluživanja da biste dobili kremastu teksturu. Nakon pripreme prebacite sladoled u plitku posudu i zamrznite dodatnih 30 minuta dok se ne stvrdne. Za laganiju verziju izostavite šećer u prahu.

Isprobajte naše ukusne specijalne recepte.

Zobeni napitak
Dvije staklene boce zobenog mlijeka na pladnju sa zdjelicom zobenih pahuljica u pozadini, postavljene na svijetloj teksturiranoj površini.

Zobeni napitak

Jednostavno | 1000 ml

Sastojci

80 g sitnih zobenih pahuljica
2 prstohvata soli
200 g kockica leda
720 ml vode

Dodatni pribor

Vrećica za pripremu mlijeka od orašastih plodova

Koraci

1. Dodajte sve sastojke u posudu.

2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

3. Miješajte sastojke dvije minute na najvišoj brzini. .

4. Procijedite zobeni napitak kroz vrećicu za pripremu mlijeka od orašastih plodova.

5. Uživajte u zobenom napitku.

Dobro je znati: Ako nemate vrećicu za pripremu mlijeka od orašastih plodova ili više volite gušću konzistenciju, preskočite ovaj korak, ali svakako protresite mlijeko prije konzumacije.

Palačinke od badema
Tanjur s palačinkama od badema posutim borovnicama na teksturiranoj sivoj površini, s vilicom pored tanjura.

Palačinke od badema

Srednje | 4 porcije | 1000 ml

Sastojci

8 jaja
200 g sira Quark niske masnoće
100 g brašna od badema
40 g eritritola
1 žličica praška za pecivo
1 prstohvat soli
200 ml mlijeka

Također

Kokosovo ulje (za prženje)

Koraci

1. Dodajte sve sastojke u posudu.

2. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

3. Miješajte sastojke jednu minutu na najvišoj brzini. .

4. Na ploči za kuhanje zagrijte tavu s malo kokosova ulja na srednje jakoj vatri. Stavite 5 žlica smjese za palačinke u tavu i pržite s obje strane oko 3 minute dok ne porumene. Ponovite postupak dok ne iskoristite svu smjesu za palačinke. 

5. Uživajte u palačinkama od badema.

Dobro je znati: Volite li palačinke s izraženom voćnom aromom? Nakon što ulijete smjesu u tavu, ukrasite ju borovnicama ili kriškama jabuke prije nego što okrenete palačinku.

Maslac od kikirikija
Kriška tosta s kremastim namazom od kikirikija, postavljena na drvenu dasku s nožem i kikirikijem pored nje.

Maslac od kikirikija

Jednostavno | 700 g

Sastojci

700 g nesoljenih kikirikija
1 prstohvat soli

Koraci

1. Prethodno zagrijte pećnicu prema uputama proizvođača: Grijanje odozgo i odozdo: 180 °C

2. Prebacite kikiriki na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

3. Pecite kikiriki prema uputama:
Razina 3 (sredina)
Grijanje odozgo i odozdo: 180 °C
Vrijeme pečenja: oko 10 minuta

4. Izvadite kikiriki iz pećnice i ostavite da se ohladi.

5. Dodajte sve sastojke u posudu.

6. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite potiskivač kako biste potisnuli sve sastojke.

7. Miješajte sastojke dvije minute na najvišoj brzini. .

8. Uživajte u maslacu od kikirikija.

Dobro je znati: Želite li da vaš maslac od kikirikija bude hrskaviji, nakon miješanja u blenderu jednostavno dodajte malo nasjeckanih kikirikija. 

Bezalkoholni koktel od grejpa i nara
Bezalkoholni kokteli od grejpa i nara s ružmarinom i šećerom na rubovima na mramornoj ploči.

Bezalkoholni koktel od grejpa i nara

Jednostavno ∣ 4 porcije | 1000 ml

Sastojci

400 g kockica leda
250 ml soka od grejpa
150 ml soka od nara
20 ml soka od limete
90 ml mineralne vode
90 ml limunade

Za ukras

4 žlice šećera
2 stabljike svježeg ružmarina
4 žlice sjemenki nara

Koraci

1. Navlažite rubove četiriju čaša i uvaljajte u šećer.

2. Dodajte kockice leda te sokove od grejpa, nara i limete u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

4. Pomiješajte sastojke pomoću Ice Crush programa.

5. Dodajte mineralnu vodu i limunadu u posudu.

6. Ulijte bezalkoholni koktel u četiri čaše i ukrasite svaki napitak svježim ružmarinom i sjemenkama nara.

7. Uživajte u bezalkoholnom koktelu od grejpa i nara.

Dobro je znati: Za ukrašavanje rubova čaša možete upotrijebiti i zamjenu za šećer kao što su ksilitol ili eritritol.

Jednostavan recept za humus s pastom Tahini
Zdjelica kremastog humusa posutog slanutkom, maslinovim uljem i začinima, poslužena s kriškama kruha na drvenoj dasci i platnenom krpom pored nje.

Jednostavan recept za humus s pastom Tahini

Jednostavno ∣ 900 g

Sastojci

530 g slanutka iz konzerve
100 ml vode od slanutka
4 češnja češnjaka
160 g paste Tahini
4 žlice maslinova ulja
1 žličica soli
1 žličica mljevenog kumina
2 prstohvata mljevenoga crnog papra
100 ml limunova soka

Za ukras

4 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice maslinova ulja
2 žlice slanutka iz konzerve

Koraci

1. Ocijedite slanutak iz konzerve i sačuvajte malo vode od slanutka. Ogulite češnjeve češnjaka.

2. Dodajte sve sastojke u posudu.

3. Zatvorite sigurnosni poklopac i umetnite mjernu posudu.

4. Miješajte sastojke 60 sekundi na najvišoj brzini. .

5. Prebacite humus u zdjelu i ukrasite sjeckanim peršinom, maslinovim uljem i slanutkom.

6. Uživajte u humusu s pastom Tahini koji je jednostavan za pripremu.

Dobro je znati:  Humus najbolje pristaje uz svježi pita kruh, ali možete ga koristiti i kao umak za povrće ili kao kremasti umak za tjesteninu.

Proučite praktične dodatke i jamstvo.

Uživajte u našem 10-godišnjem jamstvu na motor.

Vaš VitaPower blender visoke učinkovitosti Serie 6 dolazi s 10-godišnjim jamstvom na motor. Registrirajte ga ovdje kako biste uživali u svim pogodnostima.

Ikona u obliku siluete čovjeka, pokraj njega znak "plus". Simbol označava registraciju na MyBosch aplikaciju.
MyBosch

Besplatno se registrirajte i uživajte u mnogim pogodnostima!

Kockasta ikona svijetlo sive boje na kojoj piše tekst: "Bosch Home Appliances Service" što je oznaka za servis.
Servis

Izvanredna usluga – prije i nakon kupnje.

01 5520 888

Bedž ikona s tekstom ispod bedža: "Experience Bosch", što u prijevodu znači: "Iskusi Bosch"
Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitetu, savršenstvo i pouzdanost.

Bedž ikona u obliku ikone lokacije na karti, s tekstom ispod: "Find A Dealer" što u prijevodu znači: "Pronađi trgovca"
Prodajna mjesta

Pronađite prodajno mjesto u svojoj blizini!