Savršeni rezultati od samog početka: izvucite najviše iz svoje perilice posuđa.
Život je dobrog okusa uz novu pećnicu od Boscha. Kada razvijamo pećnice, ravnamo se prema vama i vašem svakodnevnom životu. Držite na umu ovih nekoliko savjeta za postizanje savršenih rezultata od samog početka.
Prije prve upotrebe.
Bez obzira na model ili tip pećnice, njen odjeljak za kuhanje te dodatni pribor potrebno je očistiti prije prve upotrebe. Prije zagrijavanja pećnice, njene glatke površine u odjeljku za kuhanje obrišite mekom, mokrom krpom. Dodatnu opremu temeljito očistite vodom s deterdžentom te krpom za posuđe ili mekanom četkom. Kako bi uklonili miris na nov aparat, zagrijte pećnicu dok je prazna, a njena vrata zatvorena. Pogledajte priručnik za detaljne upute.
Čišćenje i održavanje pećnice.
Uz prikladno održavanje i čišćenje, vaša će pećnica godinama zadržati svoj izgled i potpunu funkcionalnost. Zato je redovito čišćenje od neizmjerne važnosti, kao i održavanje površina. Pogledajte savjete za čišćenje i održavanje u priručniku za vašu pećnicu i koristite samo preporučene deterdžente i pribor. Bez obzira na tip vaše pećnice, potrebno ju je održavati čistom te prljavštinu uklanjati odmah, kako se ne bi stvorile tvrdokorne naslage prljavštine.
Unutrašnjost pećnice očistite nakon svake upotrebe kako se prljavština ne bi zapekla. Nemojte koristiti jake kemikalije. Štoviše, ako vaša pećnica ima funkciju EcoClean, nemojte korisiti grube spužvice. Uvijek odmah uklonite mrlje od kamenca, škroba i albumina (npr. od bjelanjka). Razmislite i o korištenju prikladnog posuđa za pečenje.
Savjeti za pečenje u vašoj novoj pećnici.
Pri pečenju u novoj pećnici upoznajte se s postavkama temperature te značajkama za pečenje u skladu s modelom pećnice. Uz specifične upute za vaš model, na umu imajte i sljedeće savjete za savršene rezultate pečenja: uvijek prethodno zagrijte pećnicu dok pripremate sastojke za recept koji koristite; nemojte postavljati previsoku temperaturu da bi ubrzali prethodno zagrijavanje. Kad se vaša pećnica zagrije, u nju hranu postavite što je brže moguće kako bi umanjili gubitak topline i sniženje temperature pećnice. Kako bi provjerili u kakvom je stanju hrana, koristite prozorčić na pećnici umjesto da je otvarate jer tako gubite toplinu i energiju. Koristite i brojač vremena za vođenje računa o vremenu kuhanja. Ako morate otvoriti vrata pećnice, učinite to što je brže moguće kako bi izbjegli pad temperature.
Savjeti za pečenje u vašoj novoj pećnici.
Imajte na umu da rezultati kuhanja ne ovise samo o vremenu kuhanja i postavci temperature za jelo, već i o kakvoći hrane te veličini i vrsti posude. Za najbolje rezultate koristite hranu koja je u dobrom stanju i samo ohlađeno meso. Zamrznutu hranu kuhajte čim je izvadite iz zamrzivača. Preporučujemo i korištenje metalnih posuda za kuhanje tamne boje jer one bolje upijaju toplinu i tako će više topline zračiti s površine. Preporučujemo i korištenje samo originalnog dodatnog pribora dizajniranog za vašu novu pećnicu. On je prilagođen za odjeljak za kuhanje i načine rada vaše pećnice.