Vi pozovite goste. Mi ćemo se pobrinuti da sve ispadne kako treba.
Ugodna večera povezuje ljude i hranu u istinski ukusnu kombinaciju. Uz prave alate, tehnike i, možda, sous vide kao iznenađenje, uživat ćete i vi i vaši gosti. Neka gozba počne.
Od pripreme sastojaka do posluživanja, pravi alati čine kuhanje i pečenje bržim, lakšim i zabavnijim. Uz svoju pećnicu i dolje navedenu opremu trebali biste biti spremni uhvatiti se ukoštac s većinom recepata.
Svojom nazubljenom oštricom nož za kruh glatko prolazi kroz najtvrđe korice kako biste dobili čiste, ravne kriške idealne za posluživanje.
Zahvaljujući savršeno ravnim rubovima i bez šiljatog vrha, santoku nož savršen je za rezanje ribe, mesa i povrća. Najbolji je za rezanje na kockice ili sitno sjeckanje jer njegova široka površina olakšava skupljanje i prebacivanje sastojaka u zdjelu ili lonac.
Kao što se vidi iz naziva, nož chefa kuhinje kuharov je najbolji prijatelj jer je dovoljno svestran za rezanje mesa i povrća. Zaobljeni rubovi olakšavaju sjeckanje i rezanje sastojaka na kockice jednostavnim pokretima oštrice naprijed-natrag.
Od tanko narezanih do debljih komada, duga i tanka oštrica noža za rezanje radi vrlo čiste, precizne rezove na velikim komadima mesa.
Mali nož za guljenje, kojim se lako rukuje, svestrani je alat koji ćete htjeti imati pri ruci za mnoge precizne zadatke, a posebice guljenje i sjeckanje.
Zahvaljujući dvjema ručkama, mezzalunu možete ljuljati naprijed-natrag kako biste na brzinu nasjeckali i narezali povrće.
Bilo da kuhate ili pečete, digitalna vaga pomaže vam u preciznom mjerenju sastojaka dok ih dodajete u zdjelu. Tako dobivate bolje rezultate i morate manje čistiti.
Mjerna posuda također je korisna za dodavanje odgovarajuće količine tekućine koju vaš recept zahtijeva.
Vaš pekač ima više namjena. Pravi je izbor za lazanje ili pečenke, a usto je idealan za spremanje ostataka u hladnjaku ili zamrzivaču. Nabavite vatrostalni pekač koji se može prati u perilici posuđa kako biste si olakšali čišćenje.
Najbolji način da budete sigurni da su vaša jela od ribe i mesa dobro pečena je termometar za meso.
Nema ništa bolje od zlatne karamelizirane korice na desertu zapečene brenerom.
Male stvari čine veliku razliku. Uz ove male izmjene u tehnikama kuhanja, svoja jela možete podići na potpuno novu razinu.
Veliki lonac za najbolju tjesteninu.
Kako biste spriječili lijepljenje tjestenine i stvaranje gruda, upotrijebite veliki lonac s puno kipuće vode.
Sve ovisi o smjesi.
Da bi se vaša smjesa ili tijesto digli, potrebno ih je dobro promiješati tako da ne ostanu grudice i da bude ujednačene boje i teksture.
Ukusno pecivo.
Za najbolje prhko i mrvičasto tijesto upotrijebite vrlo hladan maslac.
U vrhunskoj formi.
Ne mutite vrhnje predugo jer će postati maslac. Ovisno o receptu, mutite ga samo dok se ne formiraju mekani ili čvrsti vrhovi.
Najbolje je nakon malog odmora.
Prije i poslije pečenja meso uvijek ostavite da odstoji. To omogućuje ravnomjernu raspodjelu sokova nakon kuhanja tako da je svaki zalogaj sočniji.
Jaje na oko za veseli početak dana.
Pecite jaja na srednjoj vatri za najbolje rezultate. Zbog previsoke temperature mogu zagorjeti i puknuti prije nego što je žumanjak pečen.
Manje topline, više visine.
Kad radite s kvascem, upotrebljavajte mlaku vodu. Ako je voda prevruća, kvasac se neće pravilno aktivirati i tijesto se neće u potpunosti dići.
Nježno s čokoladom.
Niske temperature i sporo kuhanje ključni su za glatku, baršunastu otopljenu čokoladu. Dobro zagrijte čokoladu jer mogu nastati grudice.
Više prostora, više slobode.
Ako želite dobiti koricu, nemojte pretrpati posudu. Tako će namirnice imati dovoljno topline da postignu savršenu hrskavost.
Preša za pire.
Da bi krumpir bio lagan i pahuljast, morate ga zgnječiti rukom. Ručnim mikserom ili blenderom dobivate ljepljivu ili gumastu teksturu.
Veliki lonac za najbolju tjesteninu.
Kako biste spriječili lijepljenje tjestenine i stvaranje gruda, upotrijebite veliki lonac s puno kipuće vode.
Sve ovisi o smjesi.
Da bi se vaša smjesa ili tijesto digli, potrebno ih je dobro promiješati tako da ne ostanu grudice i da bude ujednačene boje i teksture.
Ukusno pecivo.
Za najbolje prhko i mrvičasto tijesto upotrijebite vrlo hladan maslac.
U vrhunskoj formi.
Ne mutite vrhnje predugo jer će postati maslac. Ovisno o receptu, mutite ga samo dok se ne formiraju mekani ili čvrsti vrhovi.
Najbolje je nakon malog odmora.
Prije i poslije pečenja meso uvijek ostavite da odstoji. To omogućuje ravnomjernu raspodjelu sokova nakon kuhanja tako da je svaki zalogaj sočniji.
Jaje na oko za veseli početak dana.
Pecite jaja na srednjoj vatri za najbolje rezultate. Zbog previsoke temperature mogu zagorjeti i puknuti prije nego što je žumanjak pečen.
Manje topline, više visine.
Kad radite s kvascem, upotrebljavajte mlaku vodu. Ako je voda prevruća, kvasac se neće pravilno aktivirati i tijesto se neće u potpunosti dići.
Nježno s čokoladom.
Niske temperature i sporo kuhanje ključni su za glatku, baršunastu otopljenu čokoladu. Dobro zagrijte čokoladu jer mogu nastati grudice.
Više prostora, više slobode.
Ako želite dobiti koricu, nemojte pretrpati posudu. Tako će namirnice imati dovoljno topline da postignu savršenu hrskavost.
Preša za pire.
Da bi krumpir bio lagan i pahuljast, morate ga zgnječiti rukom. Ručnim mikserom ili blenderom dobivate ljepljivu ili gumastu teksturu.
Veliki lonac za najbolju tjesteninu.
Kako biste spriječili lijepljenje tjestenine i stvaranje gruda, upotrijebite veliki lonac s puno kipuće vode.
Sve ovisi o smjesi.
Da bi se vaša smjesa ili tijesto digli, potrebno ih je dobro promiješati tako da ne ostanu grudice i da bude ujednačene boje i teksture.
Ukusno pecivo.
Za najbolje prhko i mrvičasto tijesto upotrijebite vrlo hladan maslac.
U vrhunskoj formi.
Ne mutite vrhnje predugo jer će postati maslac. Ovisno o receptu, mutite ga samo dok se ne formiraju mekani ili čvrsti vrhovi.
Tehnikom sous vide do uspjeha.
Sous vide se iz restorana sa zvjezdicama seli na vaš stol, uz malu pomoć Boscha. Francuski naziv odnosi se na vakuumiranje sastojaka u vrećici prije kuhanja u kupki s vrućom vodom. Budući da Bosch blenderi, štapni blenderi i mikseri dolaze s dodatkom vakuumske pumpe, ništa ne može biti jednostavnije. Pričvrstite ju na ventil na vakuumskoj vrećici ispunjenoj hranom i isisajte zrak. I to je to, vaša je večera spremna za vodenu kupelj u vašoj parnoj pećnici/kuhalu ili u loncu na ploči za kuhanje s uređajem za sous vide.
Ako je hrana ostavila trag na vašem uređaju, on gubi svoju učinkovitost. Uz naše posebno formulirane proizvode za čišćenje možete održavati čistoću pećnica, ploča za kuhanje i napa kako bi izgledali i radili kako treba.
Želimo prilagoditi našu internetsku stranicu vašim potrebama i željama. Potrebna nam je vaša pomoć oko toga, stoga vas molimo da odvojite minutu i ispunite kratku anketu. To će nam pomoći da našu internetsku stranicu učinimo boljom i transparentnijom.
Želimo prilagoditi našu internetsku stranicu vašim potrebama i željama. Potrebna nam je vaša pomoć oko toga, stoga vas molimo da odvojite minutu i ispunite kratku anketu. To će nam pomoći da našu internetsku stranicu učinimo boljom i transparentnijom.