Skip to content
Kućanski uređaji
Prijava / Registracija

Poput profesionalca: Pametni kuhinjski trikovi

Sastojci za pametne kuhinjske trikove koji pojednostavljuju život poput rajčica i noževa, krumpira, smeđeg šećera, maslinovog ulja, bilja i grožđa.

Poput profesionalca: Pametni kuhinjski trikovi koji pojednostavljuju vaš život

Poboljšajte se u kuhinji. S ovim malim savjetima i trikovima možete štedjeti vrijeme, iskoristiti više prostora, hranu održati svježom i izbjeći greške koje kvare apetit.

Inspiracija za štednju vremena ispravnim rezanjem rajčica, lubenica i đumbira na drvenoj dasci.

Naoštrite noževe i uštedite na vremenu rezanja

Što imaju zajedničkog lubenice, đumbir i rajčice? Vjerojatno ih režete na teži način. Lubenicu samo prerežite na pola i potom je narežite na mrežu. Dobit ćete jednakomjerne kriške s malo kore na dnu. Sitne rajčice učvrstite između dva plastična poklopca i nazubljenim ih nožem vodoravno narežite.
A za đumbir se potpuno rješite noža. Oljuštite ga rubom žlice.

Brza rješenja za početničke greške kao ocat u jelima s previše soli i nekoliko savjeta o tome kako održati jabuke i oljuštiti tvrdo kuhana jaja.

Brza rješenja za početničke greške

Greške se događaju, ali ne trebaju uništiti vaš obrok. Na primjer, recimo da ste stavili previše soli u složenac. Je li potpuno uništen? Apsolutno ne. Samo dodajte komad sirovog krumpira ili jabuke na 10 minuta i on će upiti slanoću. Šećer ili ocat mogu spasiti juhe s previše soli.

A što kad prekipi voda ili mlijeko i naprave kaos na vašoj ploči za kuhanje? Ni riječi više. To možete spriječiti podmazivanjem ruba lonca. To je sva mudrost.

Znate li tajnu jednostavnog ljuštenja tvrdo kuhanih jaja? Prije vrenja u vodu dodajte 1 žličicu soda bikarbone. Kad jaja sklonite s vatre, pustite ih da stoje 10-12 minuta prije ljuštenja. Ljuštenje nikad nije bilo tako lako.

Priprema umaka i preljeva od smrznutog bilja s bosiljkom i maslinovim uljem.

Uštedite novac smanjenjem otpada od hrane

Ljudi diljem svijeta bacaju 1,3 miljarde tona hrane svake godine. Kakva šteta. Pročitajte nekoliko savjeta o održavanju hrane svježom i izbjegavanju otpada.

Bilje zamrznite u maslinovom ulju kako bi ostalo upotrebljivo - isto vrijedi i za umake i preljeve. Upotrijebite posude za led za savšene porcije.

Kako bi vaš šećer ostao mekan, dodajte nekoliko sljezovih kolačića u spremnik. Vlaga u sljezovom kolačiću spriječit će grudanje šećera.

Kupili ste previše zelenog grožđa? Zamrznite ih i upotrijebite umjesto kockica leda u soku ili vinu; neće razrijediti tekućinu.

MyBosch

Besplatno se registrirajte i uživajte u mnogim pogodnostima!

Servis

Izvanredna usluga – prije i nakon kupnje.

01 5520 888

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitetu, savršenstvo i pouzdanost.

Prodajna mjesta

Pronađite prodajno mjesto u svojoj blizini!