Naoštrite svoje vještine u kuhinji.
Kuhanje je samo učenje uz rad. Stoga pripremimo zajedno nekoliko recepata kako bismo izgradili vaše samopouzdanje i vještine.
Zapečeni krumpiri na orijentalni način
Za ovu pikantnu, vegetarijansku gozbu, okrenut ćemo se prema istoku. Zahvaljujući 4D vrućem zraku u pećnicama Serie 8, priprema ne može biti lakša. Posudu možete staviti na bilo koju od četiriju rešetki i rezultati će uvijek biti savršeni.
Sastojci | Za 6 osoba
Univerzalna posuda:
- Krumpir
- 1 kg crvenog krumpira, uglavnom voštanog
- 2 patlidžana, oko 700 g
- 3 glavice luka
- 1 češanj češnjaka
- 4 žlice maslinova ulja
- 2 žlice grožđica
- 1 žlica meda
- 1⁄4 žličice kumina
- 20 g mješavine ras el hanout sol
Dodatno:
- 1⁄2 vezice peršina
- 3 grančice metvice
- Papir za pečenje
Zagrijte pećnicu na 180 °C (gornji/donji grijač). Zatim ogulite i narežite krumpir na kockice. Patlidžane operite, prepolovite i narežite na polumjesece. Luk i češanj češnjaka oljuštite i sitno nasjeckajte. Sve nasjeckane sastojke dodajte u zdjelu. Dodajte maslinovo ulje, grožđice, med, kumin i ras el hanout. Posolite po želji.
- 4D topli zrak
- 190 °C
- Dodana para, postavka 03
- Vrijeme kuhanja: 30 – 35 minuta
Savjet.
Upravo kombinacija ljutih začina, meda i grožđica čini ovo jelo tako posebnim. Ako volite ljuta jela, posipajte s malo sitno nasjeckane crvene čili papričice. Ili krumpiru dodajte malo mljevene crvene paprike i sumaka. Slatki krumpir možete zamijeniti krumpirima s crvenom korom.
Zdravi miniobroci za vaše mališane.
Nikako postići da vaši klinci jedu zdravu hranu? Zašto ne isprobati ovaj recept koji izgleda kao hamburger, ali pssst... puno je zdraviji.
Miniburger od lososa.
Nije vam palo na pamet djeci poslužiti lososa? Otkrit ćemo vam dobitnu kombinaciju. Ne samo da je masna riba izvrstan izvor kvalitetnih proteina potrebnih djeci za rast, već su i omega 3 masne kiseline neophodne za razvoj mozga i zdravlje srca. Što je najbolje, izgleda kao hamburger, što znači da će ga djeca vjerojatnije pojesti.
Sastojci | Za četiri osobe
- ½ manje glavice crvenog luka (oko 45 g), sitno nasjeckane
- ½ šalice korijandra
- 700 g fileta lososa bez kože
- 1 veliko jaje
- 1/3 šalice (20 g) panko mrvica
- 2 češnja češnjaka
- 2 žličice sojina umaka
- 1 žlica sezamova ulja
- ½ žlice svježeg kopra ili paste od kopra
- ½ žličice soli
- 2 žlice maslinova ulja
Stavite luk i korijandar u kuhinjski robot i miješajte dok se ne usitne. Zatim dodajte lososa, jaje, panko mrvice, kopar, sezamovo ulje i sojin umak. Sve sastojke miješajte dok smjesa ne postane glatka i sastojci se povežu. Zatim oblikujte smjesu u 14 pljeskavica (oko 1⁄4 šalice smjese za svaku pljeskavicu) i zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Pržite pljeskavice dok nisu potpuno pečene, oko četiri minute sa svake strane.
Kada su pljeskavice gotove, stavite ih u peciva i ukrasite zelenom salatom, rajčicama i sl.
Smoothie od manga i banane.
Započnite jutro svoje obitelji s okusom manga. Uostalom, jedna šalica narezanog manga pruža 25 % preporučene dnevne doze vitamina A, dok je banana prepuna ugljikohidrata koji daju energiju. Ovaj zdravi smoothie vrhunski je početak dana. Za velike i malene.
Sastojci | Za četiri osobe
- 1 šalica oguljenog zrelog manga narezanog na kockice
- 1 banana, narezana na ploške
- ⅓ šalice jogurta (ili (biljnog) mlijeka)
- 1 žlica meda
Pomiješajte sve sastojke u multipraktiku ili mikseru. Miksajte dvije minute dok smoothie ne postane gust, kremast i bez grudica. Provjerite teksturu i dodajte još mlijeka dok ne postignete željenu konzistenciju. Kao šećer na kraju, uživajte u početku dana sa svojom djecom.
To, to, tehnologija.
Pravi kućanski aparati i kuhinjski pribor čine teške poslove u kuhinji lakšima.