Vaš hladnjak voli ruž. A ne voli rajčice.
Većina svježih proizvoda više voli hladnoću od topline, zato su jako sretni u vašem hladnjaku. No hladnoća nije najbolja baš za svu hranu. A za neku kozmetiku, hladnjak je savršen. Koje proizvode možete staviti u hladnjak, a koje ne? Evo nekoliko savjeta.
Hladna šminka.
Većinu kozmetike testira se na normalnim ili toplim temperaturama. No na visokim temperaturama može se otopiti. Zato je dobra ideja staviti ruž i tuš za oči u hladnjak. To će duže vremena očuvati njihov sastav i boju.
Rajčice? Nikako.
Hladan zrak u hladnjaku spriječava postupak zrenja i rajčice će izgubiti svoj aromatski okus. Rajčice je najbolje pohraniti u zdjeli, košari ili tanjuru negdje u kuhinji.
Moć cvijeća.
Idete na vjenčanje ili želite cvijeće iskoristiti za neku drugu priliku? Ako stavite cvijeće u hladnjak, ono će duže trajati i izgledati lijepo. Dobra ideja je namočiti papirnati ubrus i omotati ga oko stabljika kako se cvijeće ne bi osušilo.
Bosiljak? Možda.
Bosiljak treba svijetlost i jako je osjetljiv na hladnoću. Zato će u hladnjaku brzo uvenuti i izgubiti okus. No možete zamrznuti listove bosiljka. Dobra ideja je staviti narezane listove bosiljka u posudu za led s malo ulja. To znači i da ćete imati spremne male porcije kad ih budete trebali.
Priroda voli hladnoću.
Aloe vera u kremi odlična je za opekline od sunca i može se pohraniti u hladnjaku. Domaća prirodna kozmetika odlična je kad se sprema u hladnjak jer ne sadrži kemijske konzervanse.
Prioritet krumpira.
Krumpiri vole hladna, tamna mjesta, no vaš je hladnjak za njih prehladan. Škrob u krumpiru pretvara se u šećer zbog hladnoće. A kad se to dogodi, okus krumpira postaje presladak i brašnjav.
Ohladite svoj lak za nokte.
Vaš će lak za nokte duže ostati tekuć i zadržati svoju pokrivnost i jačinu ako ga pohranite u hladnjaku. Sunce i toplina nisu baš najbolji za vaše najdraže boje.
Nema više kruha.
Kruh će se u hladnjaku osušiti. Bolje ga je pohraniti u kutiji za kruh. No svježi kruh možete slobodno zamrznuti. Praktična ideja je i zamrzavanje kriški kruha. Tako ih možete brzo odmrznuti u tosteru.
Hladna krema za oči.
Tamnim krugovima oko očiju i podočnjacima pomažu kreme za oči. Ako ih ohladite u hladnjaku, djelovat će malo bolje.
Med? Nikako.
Med jako dugo traje. No ako ga stavite u hladnjak brzo će se kristalizirati, što znači da je hladnjak jako nepogodno mjesto za njega. Radije to mjesto iskoristite za drugu hranu.